Sunday, August 18, 2013

Butternut pancakes






Butternut pancakes

-Kuori ja paloittele kurpitsa, keitä kuutiot
-Muussaa keitetyt kuutiot siivilässä ja jätä valumaan
-Lisää valutettuun muussiin pari kananmunaa, jauhoja, leivinjauhetta, hipaus suolaa ja tilkka sitruunanmehua
-Paista pannulla runsaassa voissa molemmin puolin (ovat valmiita kun painaessa tahtovat ponkaista takaisin muotoonsa)
-Totea valmiin tuotoksen olevan jotakin sukua pannukakuille ja jotakin sukua paikalliselle "pumpkin fritters" -lisukkeelle, jota olet maistanut kerran

Syö!

-Lisukkeena sellaisenaan
-Aamupalalla sokerin ja kanelin kanssa

4 comments:

  1. Kuukauden paras resepti! Ja juurikin noiden naamojen takia. Nauroin täällä ääneen :) Kiitos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh eipä kestä ;-) ohje olis voinut alkaa myös näin: Piirrä kurpitsoille naamat ja jätä ne ilahduttamaan kanssa-asujia pariksi päiväksi.

      Delete
  2. Näitä mä voisin kokeilla!! Vaikka noi sun mitat on tapansa mukaan niin tarkkoja että tällä kokin alulla on vähän vaikeuksia tajuta mittasuhteita... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nooh, kyl sä osaat :-) reseptejä katsotaan inspiraatioksi ja sit sovelletaan..

      (Jauhojen määrä riippuu siitä miten kuivaksi onnistut valuttaa sen muussin, ja paljon sulla sitä muusia on. Mut sanoisin et jos on kulhollinen kuivaa kurpitsamuussia, niin suunilleen saman kulhon verran saa laittaa jauhoja. Leivinjauhetta "normaalisti," oon tullut tulokseen että tää riippuu ilmastosta! Yhden isohkon kurpitsan muusista tulee tällä taikinalla n. 15-20 paksua fritteriä.)

      Delete