Wednesday, October 21, 2015

Ulkomailla

Sitten tulee taas se hassu tunne: "Vähän kuin olisi ulkomailla!"

Ajattelen kai Riian turkooseja raitiovaunuja, niiden raiteet sotkeutuvat tämän kaupungin reitteihin ja vaunuihin ja lopulta jään pois pysäkillä jossa huomaan olevani kuukauden myöhässä.

Saan itseni kiinni kadunkulmassa, jossa roikkuu makuupussi. Päädyn kuljeskelemaan ja juon vahingossa kahvit siinä kahvilassa jossa olen halunnut käydä. On sunnuntai, kaikki pesevät ikkunoita tai soittavat musiikkia ikkunat auki.

Ostan piparkakkupaketin reppuun siltä varalta jos joku kutsuisi minut kylään. Toiveikkaana kuljen niiden musisoivien ikkunoiden ali, haistan pannukakut, kahvin, valkosipulin, viikonlopun, loppusyksyn auringon, tuuletetut peitot ja lempivillapaidat.

En tapaa ketään, istun yksin penkille odottamaan seuraavaa vaunua. Piparkakuista tulee jano, satsuma on ilman raikastama, villasukat ovat marjapuuronpunaiset ja jalat eivät osu maahaan. Se jotenkin huvittaa minua.

Kuin en olisi ikinä kasvanut aikuiseksi.

6 comments:

 1. Tuo ateljee, vau!

  Kaikki huomioni sataa nyt siihen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tunnustan -ihmisten ateljeet on munkin ihailun kohde!

   Delete
 2. Miten kaunista. Ja miten ihana teksti. Hymyilyttää.

  ReplyDelete
 3. Mahtava teksti, minuakin hymyilyttää. Ja harmittaa, ettei kukaan kutsunut sinua kylään, olisi yllättynyt piparkakuista. Ja harmittaa, ettei täällä ole raitiovaunuja, niissä on jotain ihanaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :-) jäipähän sitten piparit kotona jaettavaksi, ihan hyvä sekin. Raitovaunuista pidän minäkin, olen onnellinen kun täällä on ratikka eikä metroa.

   Delete