Saturday, January 30, 2016

Polulla tulee vastaan kevät


Tuuli puhaltaa naamaan vinoon; puussa silti joku väkisinlaulaja, harjoittelee kai kevättä. Kanaalin toisella laidalla lipputanko piiskaa rytmiä perjantain juoksujaloille.

Minäkin juoksen bussille, kassissa on kaksi laskiaispullaa vanilja-kreemillä (ruotsalaiset eivät ymmärrä hillon päälle enkä minä mantelimassan). Lisään hilloa kotona, kermaa on kuitenkin riittävästi kun syömme semlat sängyssä ennen unta.

Koko yön olen jossakin kaukaisissa paikoissa, Intiassa ainakin ja ehkä jollakin eri galaksilla. Ja kun aamulla herään, tuntuu että saaristokin on vaihdettu toiseen:

tutulla polulla tulee vastaan kevät, pilvisenä mutta lempeänä.

8 comments:

 1. Hilloa sen olla pitää...laskiasipullassa..:)
  Aivan upeat kuvat!

  ReplyDelete
 2. Hei kauniskasvo!

  Hieno sananjalka, miten se on noin vihreä.

  Ja kyllä, hilloa!

  Minä pidän sinun sanoistasi.

  ReplyDelete
 3. Hei! Ja kiitos, ilahdun kun tykkäät, sanat on aina tärkeitä :-)

  Sananjalan sävyä hämmästelin minäkin, se oikein huusi silmille!

  ReplyDelete
 4. Huomasin huudahtavani ääneen 'mikä polku!' Niin ihana se on- ja olet kyllä onnenmimmi jos tuo sinun tuttu polkusi!
  Nyt kyllä iski maisemakateus kuin lekalla päähän, voi miksei täällä ole tuollaista.
  Todellakin puhuttelevat kuvat ihanasta paikasta. Olen täällä ihan vetelänä näistä- omakuvakin sananjalan kanssa hieno, kaunis!

  Laskiaispullaankin pitää sananen sanoa; ensinnäkin ööö siitä on varmaankin taas vuosia ja vuosia kun olen viimeksi semmoisen syönyt- ja jos syön niin mulle mantelimassalla ilman kermavaahtoa, ehdottomasti. Mä inhoan kermavaahtoa, se on mulle vähän sama juttu kuin perunamuusi. Tutisen jo ajatuksestakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja kiitti ihanasta kommentista! Olen todellakin onnenmimmi, ihan älytöntä että saan asua näin ihanassa paikassa. Luulen että sinäkin tykkäiset Göteborgista ja sen saaristosta (tai ehkä tunnetkin seutua?), suosittelen lämpimästi. Kaupunkikin on minusta älyttömän kiva, ei niin siloteltu kuin vaikka Tukholma mutta silti selkeästi ollaan Ruotsissa kun kaikki on niin 'mysig'.

   Mantelimassaa en tajua! Tykkään kyllä manteleista mutten kestä mitään niistä väännettyä tuotetta -sama kirsikoiden ja pistaasien kanssa. Ja perunamuusistakin tykkään hulluna, nauratti sinun tutinasi siellä!

   Delete
  2. No nyt me tutistaan samasata; kirsikat missä tahansa muussa muodossa kuin tuoreina palleroina- ei käy! Pistaasia kyllä otan jäätelööni ja vaikka sinne laskiaispullan väliin, mikä ettei!

   Vai Göteborg! Isäni suku on lähtöisin Etelä-Skånesta, mutta se taitaa olla vielä paljon alempana...sinne on mieli tehnyt matkata, mutta enpä ole vieläkään ehtinyt. Kyllä kaiikki tuo suunta Ruotsista kiinnostaa, en ole sillä rannikolla käynyt, se toinen taas on tullut matkattua nuorempana muutamaankin otteeseen.

   Delete
  3. Skåne on tosiaan vielä etelämpänä, Göteborg jää ylemmäs. En tietysti tiedä että tykkäisitkö oikeasti ja ne tykkäämisetkin saattaa riippua niin monesta osasta, mutta ehkä yritin sanoa että itse olen viihtynyt. Tunnen olevani sopivasti kotona ja sopivasti muualla samaan aikaan.

   Meinasin muuten nimenomaan sanoa, että pistaasi-jäätelö on ehkä kammottavin vihreä asia jonka tiedän, heti pistaasi-jogurtin jälkeen. (Alkoi jo naurattamaan nämä tutinat!)

   Delete